Шмигаль відвідав «Книжковий Арсенал»

Шмигаль відвідав «Книжковий Арсенал»

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відвідав десятий Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал".

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

"Долучився до атмосфери Книжкового Арсеналу — міжнародного літературного фестивалю. Цьогоріч подія знакова, адже проводиться вдесяте. Мав нагоду поспілкуватися з учасниками, гостями та придбати цікаві видання", - написав очільник уряду.

Шмигаль зауважив, що йому приємно спостерігати, як українці різного віку все більше виявляють інтерес до читання.

"У цьому контексті такі фестивалі, як Книжковий Арсенал є не лише місцем для відпочинку, але й заходом, що популяризує літературу та підтримує українське книговидання", - підкреслив Прем'єр.

Він також відзначив, що за даними Українського інституту книги у 2020 році українська мова вперше стала переважною для читання серед громадян.

"Це свідчить, що попит на українську книгу продовжує зростати. Водночас за кількістю видань на одну людину Україна значно поступається сусіднім країнам. Цю ситуацію необхідно виправляти", - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Х Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» відкрився 23 червня у Києві. Він триватиме до 27 червня в Мистецькому арсеналі, де впродовж п’яти днів презентуватимуть свою книжкову продукцію 145 видавництв, і відбудеться майже 300 подій.

Читайте також: Книжковий Арсенал закриє концертом гурт «Жадан і Собаки»

Фестиваль проходить у гібридному форматі. Більшість подій завдяки трансляції на MEGOGO можна подивитися з будь-якого куточка світу і безкоштовно.

Фестиваль уперше працюватиме з 9 години (з 9:00 до 10:00 – година вільного входу для пенсіонерів). Купити квитки можна лише онлайн і лише на певні часові слоти.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-