У львівському храмі презентували мистецький проєкт «Стефаник_150»

У львівському храмі презентували мистецький проєкт «Стефаник_150»

Фото
Укрінформ
У Львові, в Гарнізонному Храмі Петра і Павла презентували мистецький проєкт «Стефаник_150». Під час заходу завдяки театру та музиці висвітлили основні періоди життя письменника: від селянської дитини до посла України до Австрійського сейму.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

"Теми, про які писав Стефаник, актуальні і досі. Я впевнений, що кожен із нас хоча б раз переживав особливі емоції й хвилювання, коли читав Стефаникові новели. Ми маємо ким пишатися. А ще маємо над чим працювати, щоб популяризувати наших геніїв слова як в Україні, так і у світі. Вірю, що творча команда організаторів та учасників й надалі вражатиме нестандартними, високомистецькими та пізнавальними роботами", - зазначив голова Львівської Львівської ОДА Максим Козицький.

У львівському Гарнізонному храмі презентували мистецький проєкт «Стефаник_150» / Фото: loda.gov.ua

Ідея події – показати українського письменника Стефаника по-новому, підкресливши багатогранність його особистості, першість в модерністиці та перипетії життєвого шляху.

Читайте також: У музей Стефаника на Прикарпатті передали 50 листів, адресованих письменнику

Під час заходу висвітлили п’ять основних періодів життя письменника: Карпатський (Русово), Дрогобицький, Краківський, Львівський, Віденський. Глядачі "познайомились" зі Стефаником як селянською дитиною, прогресивним гімназистом, студентом-медиком Ягеллонського університету, львівським денді, послом до Австрійського сейму.

Атмосферу кожного середовища відтворили завдяки відеосюжету старих світлин і відеострічок, підсилених живими театральними етюдами, які емоційно передадуть настрій та основний змістовий посил Стефаникових новел. Через обрані твори підняли найбільш хвилюючі для письменника теми: еміграції, материнства, кохання, патріотичної вірності. Емоційне сприйняття дійства підсилили вокальні та симфонічні композиції.

Читайте також: В Івано-Франківську розробили комп’ютерну гру про Василя Стефаника

Організатори дійства - ГО «Український Культурний Простір», Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації; видання «Boom plus TV».

В проєкті взяли участь Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії ім. Мирослава Скорика на чолі з Володимиром Сивохіпом, етногурт «Курбаси», учасниця телепроєкту «Голос країни», співачка Уляна Горбачевська, Львівський муніципальний чоловічий хор «Гомін» на чолі з Русланом Ляшенком, актори Першого театру та режисер Ігор Задніпрянський та ін.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-