У музей Стефаника на Прикарпатті передали 50 листів, адресованих письменнику

У музей Стефаника на Прикарпатті передали 50 листів, адресованих письменнику

Відео
Укрінформ
На Прикарпатті у селі Русів родина Василя Стефаника передала у літературно-меморіальний музей 50 листів, які були адресовані письменнику.

Як передає Укрінформу, про це під час урочистих заходів у селі Русів з нагоди 150-річчя Василя Стефаника повідомив правнук письменника, професор Василь Стефаник.

«Ми спільно від родини з власних архівів хочемо переказати до фондів літературно-меморіального музею Василя Стефаника 50 листів, які адресувались письменнику і за якими він вів кореспонденцію», - повідомив Василь Стефаник.

Він додав, що досі ці листи ніде раніше не публікувались, а тому вони будуть цікавими для науковців та дослідників творчості письменника.

Читайте також: 150 років Стефанику: аудіокнига «Камінний хрест»

За словами правнучки письменника Лесі Стефаник, ці листи належать періоду Першої світової війни.

Водночас родина Василя Стефаника ініціювала виготовлення ювілейної медалі до 150-річчя від дня народження письменника і вручила її тим, хто долучився до відновлення садиби письменника у селі Русів та до ремонту і оновлення експозиції в Русівському літературно-меморіальному музеї , який віднедавна отримав статус обласного.

Відомо, що сьогодні в селі Русів, де народився Василь Стефаник, відбулись урочистості до 150-річчя від дня народження письменника. З цієї нагоди тут погасили поштову марку та вручили нагороди переможцям обласної літературної премії імені Василя Стефаника.

Читайте також: В Івано-Франківську розробили комп’ютерну гру про Василя Стефаника

Раніше на заходи до відзначення 150-річчя Василя Стефаника з обласного бюджету було скеровано понад 5,5 млн грн.

Русівський літературно-меморіальний музей Василя Стефаника — музей в селі Русів, Снятинського району Івано-Франківської області, присвячений життю і творчості Василя Стефаника. Музей розташований в меморіальному будинку письменника і має спеціально прибудоване приміщення. Серед експонатів музею є багато рукописів, прижиттєвих видань письменника, важливих біографічних та історичних документів.

Читайте також: Проєкт «Леся Українка: 150 імен» відтворили у 3D-форматі – Ткаченко

Василь Семенович Стефаник (14 травня 1871, Русів (тепер Снятинського району Івано-Франківської області) — 7 грудня 1936) — український письменник, майстер експресіоністичної новели, громадський діяч, політик. Посол (депутат) Австрійського парламенту від Королівства Галичини та Володимирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-