Презентували трейлер продовження комедії «Мої думки тихі»

Презентували трейлер продовження комедії «Мої думки тихі»

Відео
Укрінформ
Команда фільму «Мої думки тихі» презентувала трейлер продовження цієї комедії.

Про те, як з’явився задум другої частини фільму, розповів на пресконференції з нагоди прем’єри сценарист і режисер-постановник фільму Антоніо Лукіч, передає кореспондент Укрінформу.

«Насправді сиквел народився, можливо, навіть раніше, ніж перший фільм. Вже коли ми робили першу частину, мені було нудно працювати над темою, тому що я ніби її вже пережив. А друга частина якось природно напрошувалася до створення. Це тема того, як наші батьки відпускають нас у доросле життя. І цей конфлікт, зрозумілий багатьом, став приводом для написання сценарію», - сказав Лукіч, додавши, що йому навіть довелося поїхати в Бельгію, аби подивитися на місця, де працювала мама героя.

Проте, за його словами, сценарій – це була не найскладніша частина роботи. «Найскладнішою частиною було вмовити нашу головну зірку - Андрія (Лідаговського, виконавця головної ролі – ред.) - зніматися. Ми всі від нього були дуже залежні, чи він погодиться, чи ні», - каже Лукіч.

Він не уточнив, коли вийде фільм і на якому етапі робота над ним. «Фільм вийде тоді, коли це стане можливим. Значна частина фільму вже є. І, якщо чесно сказати, ми цей сценарій писали не дуже довго - близько, може, двох тижнів, але знімали все це набагато довше», - сказав режисер.

Щодо виконавиці другої головної ролі – Ірми Вітовської - він зазначив: «Я думаю, що пригоди Ірми в Бельгії стануть окремою сюжетною лінією в кіно. І це значна частина. Там дійсно є що грати – коли наша жінка збирає полуницю під Антверпеном чи прибирає в борделях у Брюгге. Ми про це ще розкажемо пізніше».

Говорячи про потребу команди у копродюсері, Дмитро Суханов, продюсер фільму, співзасновник Toy Pictures production, зауважив, що «Мої думки тихі 2» - це копродукція Бельгії та України. «Можливо, ще додасться Лондон», - припустив він.

Більше про сюжет стрічки розповів Андрій Лідаговський. «Мого героя його мама наче відпустила в доросле життя - цим закінчився перший фільм. Але все не так просто. Мій герой зустрічає дівчину, вони хочуть одружитися і нарешті почати нормальне життя, про яке мріяв Вадим (персонаж, якого грає Лідаговський - ред.). Але на заваді стає мама, яка повертається лікувати зуби – Україна відома своїм стоматологічним туризмом. Тож мій герой на розпутті між двома жінками. І на цьому ми будуємо конфлікт фільму», - розповів актор.

Заслужена артистка України Ірма Вітовська згадала першу розмову з режисером з приводу продовження. «Антоніо сказав: «Ти розумієш, що друга частина – це завжди виклик. І нам не простять, якщо ми зробимо другу не краще або хоча б на тому ж рівні». Насправді коли він розповів, що вводить третю героїню, то мені стало цікаво», - зауважила Вітовська.

Про свою героїню Галю вона сказала, що це дуже близький українцям образ. «Кожен бачить свою маму в ній, в якихось деталях. І я дуже рада, що це українка урбаністична, вона живе в місті й вона україномовна… Цей символ – мама – у нас стає дуже на часі, а для українців – так, мабуть, занадто, тому що дуже багато мам, які беруть на себе батьківську роботу», - висловила переконання артистка.

Читайте також: Docudays UA запрошує медиків безкоштовно переглянути фільми цьогорічного фестивалю

«Мої думки тихі» — одна з найуспішніших авторських комедій в історії українського кіно: фільм вийшов у прокат у січні 2020 року та зібрав аудиторію у 120 тисяч глядачів. Повнометражний дебют Антоніо Лукіча вперше показано на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де «Мої думки тихі» удостоїлись Спеціальної премії журі. Українська прем’єра відбулася в межах Одеського міжнародного кінофестивалю, де фільм отримав приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу (Ірма Вітовська) та спеціальну згадку журі (Андрій Лідаговський). Стрічку відзначено чотирма преміями «Золота Дзиґа» від Української кіноакадемії: за найкращі фільм, жіночу роль, сценарій та повнометражний дебют (премія «Відкриття року»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-