Ремонт об’єктів та оновлений менеджмент: в ОП нагадали про цілі «Великої реставрації»

Ремонт об’єктів та оновлений менеджмент: в ОП нагадали про цілі «Великої реставрації»

Укрінформ
У рамках програми "Велика реставрація" будуть не лише оновлювати об'єкти культурної спадщини, але й будуватимуть до них дороги та уведуть новий менеджмент.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основні цілі «Великої реставрації» – це, по-перше, збереження культурної спадщини. Це важливо для держави, це важливо особисто для Президента. По-друге, ми не просто відбудовуємо ці об’єкти культурної спадщини, наприклад замки, музеї, театри, і вони стоять порожніми, ми будуємо до цих об’єктів дороги, робимо новий менеджмент на цих об’єктах для того, аби люди приїздили і дивилися культурну спадщину в Україні", - зазначив Тимошенко.

Читайте також: У МКІП заявляють, що майже третина пам’яток в Україні - в аварійному стані

Він нагадав, що у ході "Великої реставрації" впродовж трьох років планують відновити 150 об’єктів культурної спадщини - замків, музеїв, театрів, фортець.

"На початку ми хотіли це зробити за рік, але це не побудова школи, садочка або дороги, така технологія - на об'єкти культурної спадщини потрібно більше часу", - пояснив заступник очільника ОП.

Крім того, він зауважив, що ринок реставраторів в Україні не такий великий, як новий ринок тих, хто будує дороги, школи, садочки, проте висловив сподівання, що з часом і на цьому ринку з'являтимуться нові компанії, які займаються реставрацією.

Читайте також: На Хортиці цього року мають оновити парк і музеї — ОП

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики 3 березня розпочало прийом заявок на участь у відборі проєктів за програмою «Велика реставрація».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-