МКІП оголошує про початок відбору проєктів за програмою «Велика реставрація»

МКІП оголошує про початок відбору проєктів за програмою «Велика реставрація»

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики розпочинає прийом заявок на участь у відборі проєктів за програмою «Велика реставрація».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Від сьогодні, 3 березня 2021 року – Міністерство культури та інформаційної політики розпочинає прийом заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми «Велике будівництво»«, - йдеться у повідомленні.

У відборі візьмуть участь проєкти, які відповідатимуть встановленим вимогам.

Зазначається, що для розгляду проєкту у встановленому законом порядку заявникам необхідно: подати заявку на участь у відборі; письмову згоду суб’єкта, в якого пам’ятка культурної спадщини перебуває на праві господарського відання чи на праві оперативного управління, на проведення робіт, зазначених у заявці; копію охоронного договору на пам’ятку культурної спадщини; інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, та інші документи.

Документи приймаються протягом 30 календарних днів починаючи з дня оприлюднення оголошення. Для участі у відборі заявникам необхідно надіслати документи у сканованому вигляді в форматі PDF, кожен документ окремим файлом на електронну пошту: vb@mkip.gov.ua.

Для організації проведення відбору МКІП створено організаційну групу, до повноважень якої входять, зокрема, прийняття поданих для участі у відборі документів.

Відбір проводитиметься експертною групою шляхом оцінювання та складення рейтингу проєктів протягом 30 календарних днів з дати отримання документів у повному обсязі від організаційної групи. За рішенням експертної групи строк відбору проєктів може бути збільшений.

Читайте також: Музей Лесі Українки на Житомирщині відреставрують у рамках «Великого будівництва»

Як повідомлялося, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що в рамках програми «Велика реставрація» впродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток в усіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-