У Каневі планують відкрити музей художника Івана Марчука

У Каневі планують відкрити музей художника Івана Марчука

Укрінформ
У Каневі колишній районний будинок культури планують перетворити на перший в Україні музей художника Івана Марчука.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Канівської міської ради.

Як пояснив канівський міський голова Ігор Ренькас, у центрі Канева вже є діючий міський будинок культури. Крім того, є надія на завершення довготривалого будівництва Шевченківського культурного центру. Колишній районний будинок культури у зв’язку з адміністративною реформою та ліквідацією Канівського району переходить до комунальної власності міста. Для виконання функцій будинку культури воно непотрібне, але сама будівля цікава і розташована в історичній частині міста. Тому виникла ідея перетворити колишній БК в музей почесного громадянина міста, "генія сучасності", за версією газети The Daily Telegraph, народного художника України Івана Марчука.

Читайте також: У Верховині планують відкрити пам’ятник Сергію Параджанову

"Творчістю Марчука захоплюється без перебільшення увесь світ, але в Україні досі не відкрито жодного музею Івана Степановича. Для нас буде честю виправити цю непоправну помилку і стати першим містом, де відкриється такий музей. Цю ідею ми вже озвучили представникам самого художника й отримали схвальні відгуки. Також звернулися до Міністра культури і інформаційної політики України Олександра Ткаченка", - зауважив Ренькас.

У міськраді зазначили, що наразі будівля, звісно, не пристосована для розташування в ній музею. Але проведення ремонту дасть змогу не тільки відкрити перший в Україні музей Івана Марчука, а й у подальшому організовувати тут проведення творчих вечорів, фестивалів та інших культурних заходів.

Читайте також: В Іспанії випустили марку, присвячену всесвітньо відомому українському художнику Івану Марчуку

Як повідомляв Укрінформ, нововолинська влада подала заявку до Українського культурного фонду з метою отримати кошти на створення віртуального музею шахт.

Фото: kaniv-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-