До Дня захисника на великому екрані покажуть фільми про війну на Донбасі

До Дня захисника на великому екрані покажуть фільми про війну на Донбасі

Список
Укрінформ
Впродовж тижня до Дня захисника України мережа кінотеатрів “Планета Кіно” буде показувати створені за державної підтримки документальні фільми компанії “Фор-Пост”.
Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Як зазначається, з 10 по 16 жовтня у кінотеатрах п'яти українських міст - Києва (“Блокбастер”), Львова (King Cross), Одеси (Котовського), Сум та Харкова - демонструватимуться фільми:

“Луганський форпост” (2018) - 10 жовтня. Фільм про події початку жорстокої агресії Росії проти України. Режисер та сценарист - Тарас Ткаченко. Стрічку створено за підтримки Держкіно.

“Висота 307.5” (2019) - 11 жовтня. Про героїчну оборону найважливішої у ході Дебальцівської кампанії висоти, коли невелика група бійців протистояла наступу ворожих танків. Режисер - Євгенія Цвєтанська, сценарій - Олександр Дріз.

“Вибір” (2019) - 12 жовтня, 14 жовтня. Драматична історія про українського адмірала Миколу Жибарєва та про вибір, від якого залежить доля окремої людини та цілої країни. Режисер - Юлія Трибрат, сценарій - Лана Єрмакова та Федір Янько.

“На схід” (2019) - 13 жовтня. Фільм про повсякденне життя та бойову діяльність воїнів різних родів військ у зоні бойових дій. Режисер та сценарист - Вадим Єрмоленко, оператор-постановник та продюсер - Сергій Тахмазов.

“Заміновані вірністю” (2017) - 15 жовтня. Бойовій вівчарці Баді довелося побувати на справжній війні. Це історія про відданість - людям та країні. Режисер - Юрій Ткаченко, сценарій - Яна Пономаренко. Стрічку створено за підтримки Держкіно.

“Одесити на Донбасі” (2017) - 16 жовтня. Про долі та світогляд тих мешканців Одеси, які добровільно потрапили на буремний Донбас. Режисер - Олександр Авшаров, сценарій - Олександр Лірчук, Юлія Коршунова Стрічку створено за підтримки Держкіно.

Початок сеансів у кінотеатрах: Київ (“Блокбастер”) - 18:30; Одеса (Котовського) — 17:30; Львів (King Cross) - 17:20; Суми — 18:30; Харків - 18:00 (в середу — 18:30).

Більше інформації - на сторінці Facebook.

Читайте також: Українські фільми "Додому" та "Пофарбоване пташеня" - у лонглисті “Оскара”

День захисника України у 2019 році святкують 14 жовтня - у День Українського козацтва та Святої Богородиці. Цього дня українці вшановують пам’ять усіх полеглих воїнів внаслідок російської агресії на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-