Kharkiv Meet Docs оголосив програму

Kharkiv Meet Docs оголосив програму

Укрінформ
У Харкові 25 - 29 вересня відбудеться третій міжнародний кінофестиваль Kharkiv Meet Docs.

Як повідомляє пресслужба фестивалю, тут уперше стартує конкурс дитячого та підліткового відео на соціально важливі теми та воркшопи для школярів, а фестиваль незалежного короткометражного кіно “Бардак” стане повноправною частиною кінофоруму.

“До пітчингу кінопроєктів, окрім фінального етапу 29 вересня, входитиме освітній воркшоп і презентації торішніх учасників. Серед членів журі - провідні документалісти Сергій Буковський та Віталій Манський, викладач Валентин Марченко, серед тьюторів - генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, продюсер Анна Паленчук та німецький продюсер і режисер Фелікс Крігсхайм. Переможець отримає сучасний квадрокоптер DJI Mavic Pro Platinum”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, на фестивалі буде представлено 26 повнометражних та короткометражних кінокартин.

Читайте також: Фільм “Додому” відкриє Харківський міжнародний кінофестиваль

Відкриє Kharkiv Meet Docs дебютна кінострічка Нарімана Алієва “Додому”, що отримала Гран-прі на 10-му Одеському МКФ і є претендентом від України на премію “Оскар”. Режисер особисто представить фільм. Харків’яни зможуть побачити і другий фільм, відзначений “Золотим Дюком”, - “А потім ми танцювали” грузинського режисера Левана Акіна. Цю копродукційну картину було висунуто на “Оскар” від Швеції. Стрічка розповідає історію кохання двох чоловіків у ґендерно консервативному середовищі традиційних грузинських танців.

Основну документальну секцію представлять як провідні європейські та світові стрічки, так і найсвіжіші українські документальні роботи (“Історія Зимового саду” Семена Мозгового, “Брати по зброї” Сергія Лисенка, “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” Надії Парфан, “Вірю. Чекаю. Молюся” Катерини Стрельченко).

Будуть показані й найгучніші копродукційні роботи. Серед них - кінострічка Аліси Коваленко “Домашні ігри”, “Моя бабуся з Марса” Александра Міхалковіча.

Новий фільм представить харківський режисер, володар нагороди кінофестивалю Docudays UA Дмитро Лавриненко. У межах Kharkiv Meet Docs відбудеться світова прем’єра його стрічки “Частини”.

Також у Харкові відбудеться європейська прем’єра документальної картини “З любов’ю до Німеччини” режисера Дезірени Альмораді.

Одразу два фільми порушать теми ЛҐБТК-спільноти - “Gayby baby” Маї Ньюелл та “Не ховай очей–2” - продовження проєкту українського кліпмейкера та ЛҐБТК-активіста Юрія Двіжона.

Читайте також: Гран-прі першого “Кіноогляду” отримала стрічка “Сама собі тут”

Головна тема цьогорічного фестивалю - громадський активізм та незалежна журналістика.

В його межах 26 вересня у Харківському економічному університеті ім. Семена Кузнеця відбудеться конференція за участю волонтерів, громадських активістів, провідних журналістів Харківщини та військових кореспондентів. Тут будуть показані три короткометражні роботи: “Колір фасаду - синій” Олексія Радинського, що отримав спеціальну відзнаку журі на 48-му Київському міжнародному кінофестивалі “Молодість”, “Миротворці. У горах Сванетії” Андрія Кіршина та “Без статусу. Україна” Дмитра Тяжлова.

А 27 вересня відбудеться українська прем’єра фільму Аскольда Курова “Новая”, що розповідає про існування єдиної незалежної газети в Росії.

Закриє фестиваль фільм Віталія Манського “Свідки Путіна”, події якого починаються 31 грудня 1999 року, коли РФ дізналася про нового президента. Фільм заснований на документальних свідченнях операції “Наступник”. Режисер представить кінострічку особисто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-