Голос покоління: 16-річна шведська екоактивістка випускає книгу

Голос покоління: 16-річна шведська екоактивістка випускає книгу

Укрінформ
16-річна шведська активістка Грета Тунберг збирається випустити книгу "No One Is Too Small to Make a Difference" за підтримки видавництва Penguin.

Про це повідомляє сайт видавництва.

У книзі будуть зібрані історичні, новаторські промови Грети Тунберг, молодої активістки, яка стала голосом покоління. Книга під назвою "No One Is Too Small to Make a Difference" ("Ніхто не занадто малий, щоб щось змінити") вийде вже в червні.

До збірки увійде 11 головних промов Грети. Назва книги – теж цитата Грети з промови, яку вона виголосила на кліматичних переговорах в ООН.

У серпні 2018 року п'ятнадцятирічна шведка Грета Тунберг вирішила не ходити в школу. Її дії в кінцевому підсумку викликали глобальний рух за боротьбу з кліматичною кризою, заробивши їй номінацію на Нобелівську премію миру.

Активістка, яку Time називає однією з найвпливовіших підлітків у 2018 році, надихнула сотні тисяч учнів у школах по всьому світу на проведення страйків, щоб переконати своїх лідерів діяти.

На зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, Швейцарія, в січні вона закінчила свою промову, сказавши, що вона хоче, щоб лідери "поводилися так, ніби наш будинок горить, тому що це дійсно так".

Читайте також: Шведську школярку номінували на Нобелівську премію

Як повідомляє видавництво, книга знайомить читача з Гретою за її власними словами. Це збірник промов, від ООН до масових вуличних акцій протесту. У книзі зібрані деякі з хвилюючих промов Грети за місяці її життя як глобального активіста. Ключові промови Тунберг, викладені в книзі, були зроблені в період з вересня 2018 року по квітень 2019 року, де вона виступала з доповідями про кліматичні удари, в парламентах по всьому світу і в ООН, щоб поширити своє послання про кліматичну надзвичайну ситуацію.

Після пікетів Грети до акцій #YouthStrikeForClimate і #FridaysForFuture приєдналися до 1,4 мільйона людей більш ніж в 100 країнах. Книга вийде за підтримки видання Dazed 6 червня цього року. Видавництво Penguin також готує до публікації мемуари сім'ї Тунберг, які вийдуть ближче до кінця року під назвою "Сцени з серця". Усі кошти від продажу обох книг планують пожертвувати на благодійність.

Фото: netnoc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-