На фестивалі

На фестивалі "Карпатський простір" покажуть роботи Марчука

Укрінформ
В Івано-Франківську у межах фестивалю «Карпатський простір» відкриється виставка «Життя і творчість Івана Марчука», експозиція включатиме 8 робіт автора і його погруддя, створене Данилом Книшуком.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив головний зберігач фондів Музею мистецтв Прикарпаття Віктор Доскалюк.

«В експозиції «Життя і творчість Івана Марчука», яку відкриють у Музеї 3 травня, будуть представлені 8 робіт художника і його гіпсове погруддя, яке виконав Данило Книшук», - розповів Доскалюк.

За його словами, в експозиції буде представлено полотно «А мрії у даль летіли…», яке Іван Марчук свого часу подарував Музею мистецтв Прикарпаття. Решта робіт перебувають у приватних колекціях. Переважно це - графіка та живопис Марчука.

Читайте також: На фестиваль до Івано-Франківська з'їхалися 10 театрів

Іван Марчук - український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка. Почесний громадянин Тернополя і Києва, Канева. 2007 року потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, який уклала британська газета The Daily Telegraph. Доробок митця налічує близько 5000 творів. Іван Марчук є засновником нових стилів у мистецтві, зокрема «пльонтанізму» (таку назву митець жартома дав своєму стилю — від слів «плести», «пльонтати»: картини ніби створені з клубочків чудернацьких ниток). Ця техніка через складність філігранного виконання і трудомісткість практично не підлягає повторенню.

Фестиваль «Карпатський простір» проходитиме в Івано-Франківську з 3 до 5 травня. У цей період працюватимуть 14 локацій різних просторів для дітей і дорослих.

Фото: Василь Артюшенко, DT.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-