У Києві організували ханамі з нагоди цвітіння сакури

У Києві організували ханамі з нагоди цвітіння сакури

Фото
Укрінформ
У сквері біля Національної опери України Посольство Японії організувало церемонію ханамі з нагоди цвітіння сакури.

Про це розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Курай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Два роки тому, коли Японія та Україна відзначали 25-річчя встановлення дипломатичних відносин, ми посадили 1800 сакур по всій Україні. Сакура - це символ Японії, як для України калина. Цих дерев висаджено вже так багато, що можна сказати, що сакура стала символом України”, - сказав дипломат.

Він зазначив, що сакури, посаджені в Україні, символізують початок нових відносин між нашими державами. “Київ - дуже гарне місто і сподіваюся, що сакура, яку ми посадили, зробить його ще гарнішим”, - сказав Такаші Курай.

Уже другий рік поспіль біля Національної опери України відбувається церемонія милування сакурою, яка в Японії називається ханамі. Для гостей свята організували чайну церемонію, всіх охочих пригощали національними японськими стравами.

Посольство Японії в Україні організувало ханамі з нагоди цвітіння сакури/ Фото Геннадія Мінченка

Як принагідно зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, столична влада реалізує з Посольством Японії низку проектів. За його словами, окрім культурних та соціальних напрямів, співпраця здійснюється в реалізації інфраструктурних проектів.

Читайте також: Японія надала Донеччині та Луганщині допомоги на $47 мільйонів

“Ми маємо спільний проект реконструкції Бортницької станції аерації. Це найбільший інфраструктурний проект, який вже в цьому році має отримати генпідрядника, і зараз іде тендер на обрання однієї з японських великих компаній, яка буде займатися його реалізацією”, - повідомив Пантелеєв.

Як відомо, 2017 року в рамках святкування 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин, а також відзначення Року Японії в Україні Посольство Японії за підтримки компанії JTI втілювало у життя проект висадження сакури. Загалом в українських містах було висаджено понад 1500 цих дерев. Тодішній Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі та міністр інформаційної політики Юрій Стець посадили сакуру у дворі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-