Ведмедям у

Ведмедям у "Синевирі" перевірили кров і зробили УЗД

Фото
Укрінформ
У Реабілітаційному центрі бурих ведмедів НПП "Синевир" фахівці провели черговий медичний огляд ведмедів, зробили дослідження крові, УЗД та вимірювання очного тиску. Деяким ведмедям полікували зуби.

Про це повідомляє прес-служба Національного природного парку "Синевір" у Facebook.

"У Реабілітаційному центрі бурих ведмедів НПП "Синевир" фахівці провели черговий огляд ведмедів, зробили загальний аналіз крові і здійснили ультразвукову діагностику та вимірювання очного тиску. Окремим ведмедям проведено стоматологічні маніпуляції", - йдеться у повідомленні.

Начальник центру бурих ведмедів Ярослав Бундзяк повідомив, що посприяв у важливому заході фонд "Міжнародна організація Лоуренса Ентоні", який очолює Лайнел де Ланге.

Черговий огляд ведмедів у Реабілітаційному центрі бурих ведмедів НПП «Синевир» / Фото: Національний природний парк "Синевир", Facebook

Центр реабілітації бурих ведмедів було створено влітку 2011 року на ділянці у 12 га у національному парку "Синевир" з ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів України. Мета центру — реабілітація бурих ведмедів, які зазнали жорстокого поводження від людини, потерпілих від стихійного лиха, утримання конфіскованих тварин, подальша доля яких вирішується в судовому порядку у зв'язку з порушенням законів України, відтворення їх природної популяції, тимчасова перетримка тварин, яких затримано на кордоні через порушення природоохоронного законодавства тощо.

Читайте також: Реабілітаційний центр для ведмедів у Синевирі святкує ювілей

У верхній частині Центру було споруджено 6 кліток та 2 секції для утримання груп та одиночних тварин різного віку та стану здоров’я, побудовано басейни і барлоги, а також ігрові конструкції для пришвидшення адаптації тварин до умов їхнього утримання. Всю територію Реабілітаційного центру обгороджено електродротами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-