Кіно, виставки, футбол – програма заходів до Річниці Революції Гідності

Кіно, виставки, футбол – програма заходів до Річниці Революції Гідності

Укрінформ
До Дня Героїв Небесної Сотні у столиці та по всій Україні відбудуться молебні, виставки, покази фільмів та різноманітні турніри.

Про це розповів у п’ятницю генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло під час презентації програми заходів до Дня Героїв Небесної Сотні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Епіцентром подій для киян і гостей буде нововідкритий Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану в Будинку профспілок, де відбудеться показ документальних фільмів із серії “Зима, що нас змінила” від творчого об'єднання "Вabylon’13" – 17 лютого о 15:00. У фойє Будинку профспілок експонуватиметься арт-проект “Сторожа” 18 лютого – 21 лютого. А на другому поверсі в ці дні відбудеться фотовиставка майданівця Олександра Тимошенка “Розстріляний Майдан”, – зазначив Пошивайло.

Читайте також: Вийшла книга про загиблого під час Євромайдану журналіста Веремія

Він додав, що 20 лютого у Колонній залі Київради відбудеться презентація першого тому видання у 3-ох томах "Небесна Сотня. Життєписи". Крім того, в Україні пройдуть три міжнародних турніри: футбольний – в Обухові на Київщині, з бойового самбо – на Волині, по дзюдо – на Херсонщині.

Серед міжнародних подій він відзначив прем’єрний показ у Києві фільму “Київ Незламний" британського режисера Філа Стронгмена та виставку “Неспокійна молодь” в Домі європейської історії в Брюсселі.

“Цей проект Європарламенту про молодь, яка змінила світ, відкриється 27 лютого і триватиме до 28 лютого 2020 року”, – уточнив він.

У свою чергу, голова організації "Родина Героїв Небесної Сотні" Володимир Бондарчук розповів про заходи, що відбуватимуться за участі родин.

Читайте також: У школах Львівщини запровадять іменні премії Героїв Небесної Сотні

“Прес-конференція, присвячена розслідуванню злочинів на Майдані, відбудеться 19 лютого о 10:00 в Українському кризовому медіа-центрі. В ній візьмуть участь також представники ООН, які, зокрема, презентують звіт щодо розслідування злочинів на Майдані. Зараз на Алеї Героїв Небесної Сотні активно проводяться слідчі експерименти”, – повідомив Бондарчук, наголосивши, що для родин є два найголовніших завдання: це розслідування і покарання винних, а також збереження пам’яті про Революцію Гідності і Героїв Небесної Сотні.

Він зазначив, що традиційно заходи щодо вшанування трагічних подій 18-20 лютого 2014 року будуть починатися о 10:00 біля пам’ятного Хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні. 18 лютого буде поминальний молебень та покладання квітів. 20 лютого о 17:00 в КМДА відбудеться презентація серії роликів “Характери Гідності”.

“Ще один важливим моментом для нас в збереженні пам’яті є концепція живої пам’яті — щоб їхні мрії жили в нових поколіннях, в нових справах, кожна з яких змінює Україну. Це проект “Відзнаки Героїв”, в межах проведення якого відбудеться презентація нових відзнак”, – сказав Бондарчук.

Голова спілки "Ініціативна група постраждалих/поранених на Майдані" Павло Сидоренко повідомив, зокрема, що їхня спілка звернулася до предстоятеля ПЦУ, митрополита Епіфанія провести 20 лютого о 10:00 молебень у Михайлівському Золотоверхому соборі, і запросив до молитви всіх бажаючих.

З докладним переліком запланованих заходів і подій можна ознайомитися на сайті Музею революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-