У місті угорських королев відкрили виставку про Ярослава Мудрого

У місті угорських королев відкрили виставку про Ярослава Мудрого

Фото
Укрінформ
У мерії угорського міста Веспрем відкрилась фотовиставка «Ярослав Мудрий: дипломатія через династичні шлюби».

Про це повідомила у Facebook посол України в Угорщині Любов Непоп.

"Учора відвідала чудове місто Веспрем, де разом з мером міста Дюлою Поргою відкрила фотовиставку «Ярослав Мудрий: дипломатія через династичні шлюби» у приміщенні мерії, організовану у взаємодії з Самоврядуванням українців міста Веспрем та мерією міста", – написала дипломат.

Вона зазначила, що Веспрем відомий як «місто угорських королев» і є одним із провідних культурних центрів Угорщини.

"Саме у цьому місті, недалеко від якого розташоване Тіганське абатство, засноване у 1055 році королем Угорщини Андрашем І та його дружиною, донькою Київського князя Ярослава Мудрого, київською княжною Анастасією, ми мали нагоду ще раз згадати про тисячолітню історію відносин українського і угорського народів", – акцентувала Непоп.

У цьому контексті посол нагадала, що минулого тижня в рамках українсько-угорської конференції відзначалася й інша важлива дата в нашій спільній історії – 100-річчя відкриття Надзвичайної дипломатичної місії Української Народної Республіки в Угорщині.

"Для нас важливо, щоб угорці залишалися солідарними з Україною у питанні відновлення територіальної цілісності та миру, а також у питанні повернення на батьківщину всіх українців, які перебувають у російському полоні", – зазначила дипломат.

У рамках візиту до Веспрема посол України також окремо зустрілася з мером міста і активом української громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-