“Золотий глобус” оголосив найкращого режисера

“Золотий глобус” оголосив найкращого режисера

Фото
Укрінформ
Найкращим режисером за версією кінопремії “Золотий глобус” став мексиканець Альфонсо Куарон. Він отримав нагороду за стрічку “Рим”, яка також виграла у номінації “Найкращий фільм іноземною мовою". 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Це вже не перша нагорода 57-річного мексиканського режисера. Минулоріч його фільм «Рим» отримав головний фестивальний приз Венеційського кінофестивалю - “Золотого лева”. Кураон також є лауреатом премії «Оскар» 2013 року у номінаціях "Найкраща режисерська робота" та "Найкращий монтаж" за фільм «Гравітація». 2001 року він вже отримував премію Венеційського кінофестивалю за сценарій фільму «І твою маму теж».

Чорно-білий фільм “Рим” розповідає історію звичайної сім’ї у Мехіко на початку 1970-х років і долю героїв під час студентських повстань, жорстоко придушених владою.

"Золотий глобус” за найкращий сценарій цьогоріч виграли Пітер Фаррелі, Нік Валлелонга, Брайан Каррі за фільм «Зелена книга». Цей фільм також виграв премію "Найкращий актор другого плану". Ним став Магершала Алі, який зіграв у стрічці відомого афроамериканського джазового піаніста Дона Ширлі.

Читайте також: У Лос-Анджелесі назвали переможців “Золотого глобуса” у музичних категоріях

«Золотий глобус» традиційно відкриває сезон найпрестижніших американських кінопремій, який завершиться у лютому врученням «Оскара». Особливістю «Глобуса» є те, що він вручається за досягнення як у кінематографі, так і на телебаченні. Цьогоріч до неї вперше додається спеціальна нагорода “За визначний внесок у телебачення”.

Премія була започаткована 1944 року Голлівудською асоціацією іноземної преси. Вона присуджується за результатом голосування акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів.

На головному фото: Альфонсо Куарон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-