У київському метро намалювали вчителя, який воював в АТО

У київському метро намалювали вчителя, який воював в АТО

Фото
Укрінформ
Бельгійський художник Spear увічнив шкільного вчителя з міста Гадяч, героя АТО Володимира Доноса на стіні станції метро Осокорки в Києві.

Про це повідомила  радник Міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк на свої сторінці у Facebook.

“В 2014 році батальйон Володимира потрапив під ворожий обстріл поблизу м. Іловайськ. Донос отримав тяжке поранення ноги і пролежав у лісі 5 днів серед тіл його однополчан. Знання, які він отримав з книжок протягом свого життя та любов до своєї сім’ї і родини допомогли йому вижити. Через 5 днів його знайшли двоє місцевих і відвезли до Донецької лікарні, де йому ампутували ногу, і він потрапив в полон. 18-го вересня його звільнили з полону. Сьогодні В. Донос знову працює шкільним вчителем у своєму рідному місті Гадяч Полтавської області”, – написала у своєму пості Соботюк.

Робота отримала назву «Знання – це скарб». Вона була створена в межах арт-проекту «MoreThanUs», який 19 грудня презентували у київській підземці. На відкриття проекту завітав і сам Володимир Донос.

Автор муралу – стріт-арт художник із Брюсселя, який працює під псевдонімом Spear. Його роботи можна побачити на вулицях міст Європи і Латинської Америки.

“Зображення масштабних портретів людей – це його спосіб зробити міста «більш людськими» і нагадати про важливість окремої Людини в суспільстві, в тому соціумі, яке має тенденцію до втрати людських чеснот”, – зазначила Марина Соботюк.

Фото: mip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-