До створення фільму

До створення фільму "Захар Беркут" долучився міжнародний фонд Івана Франка

Укрінформ
Партнером та консультантом у створенні фільму "Захар Беркут" за мотивами повісті Великого Каменяра стане Міжнародний фонд Івана Франка.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"Студія Kinorob, яка працює над створенням історичного фільму "Захар Беркут", повідомила, що команда фільму зустрілася з онуком видатного письменника, головою Міжнародного фонду Івана Франка паном Роландом Франком і підписала меморандум про співпрацю у рамках виробництва стрічки. Згідно з умовами меморандуму, фонд здійснюватиме інформаційну підтримку компанії Kinorob, що необхідна з метою виробництва фільму, та надаватиме консультації з питань творчості Івана Франка. Крім того, під час усього періоду виробництва стрічки партнери проводитимуть спільні заходи, які стосуються донесення до публіки інформації про історичний фільм "Захар Беркут", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Частина коштів від прокату "Кіборгів" піде родинам загиблих

Як зазначається, першим кроком співпраці творчої команди проекту та представників фонду стала дослідницька експедиція в Карпати, яка відбулася наприкінці листопада.

Проект стрічки "Захар Беркут" виробництва компанії Kinorob став переможцем дев'ятого конкурсного відбору Держкіно. Бюджет фільму становить 75 млн грн, з яких 30 млн грн - це підтримка Держкіно. Режисер фільму - Ахтем Сеїтаблаєв, продюсери - Єгор Олесов та Юрій Прилипко. Автор сценарію - Ярослав Войцешек, художник-постановник - Влад Одуденко. Зйомки картини розпочнуться навесні 2018 року.

За сюжетом, монгольська орда на чолі з ханом Бурундою 1241 року рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до Карпатських гір, військо зупиняється. Вночі кілька місцевих мисливців - брати Беркути - потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-