Книгу про Голодомор презентувала в Києві відома журналістка Еплбаум

Книгу про Голодомор презентувала в Києві відома журналістка Еплбаум

Укрінформ
Відома журналістка, письменниця, історик, лауреат Пулітцерівської премії Енн Еплбаум презентувала в Києві свою книгу про Голодомор в Україні "Червоний голод. Війна Сталіна з Україною".

Книга вийшла у жовтні і наразі лише англійською мовою, повідомляє Радіо Свобода

"Книга пояснює радянську політику щодо України. Стає зрозумілим підгрунтя Голодомору і також те, що для Сталіна Україна була екзистенційною проблемою. Це не було те саме, як щодо інших республік, як Таджикистан чи Вірменія, це була особлива проблема для Сталіна. Він розумів, що несприйняття комунізму може вплинути на Москву, що практично сталося у 1918-му. Він боявся. Що я і хотіла передати в назві, що книга – більше, ніж про 1932 рік", – розповіла авторка.

Читайте також: Конгрес США може визнати Голодомор геноцидом наступного року – посол Чалий

За її словами, планують зробити переклад книги на українську мову, можливо, буде і російський варіант.

Книга Енн Еплбаум, що вийшла англійською мовою у Британії та США, стала приводом для додаткової уваги до історії України, зокрема, злочинів сталінського режиму.

Автор наполягає, що Голодомор – це акт геноциду.

У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Наразі Голодомор визнали геноцидом 24 країни світу, а ще у низці країн – органи влади їхніх окремих територіальних одиниць.

Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-