У мережу викладуть тисячі листів Марселя Пруста

У мережу викладуть тисячі листів Марселя Пруста

Укрінформ
Тисячі листів відомого французького письменника-модерніста, автора семитомника «У пошуках втраченого часу», Марселя Пруста оцифрують і викладуть в Інтернет для загального доступу.

Про це повідомляє France24.

«Перша партія - 200 листів, буде приурочена до 100-річчя закінчення Першої світової війни та викладена в Інтернет до 11 листопада 2018 року», - повідомили ініціатори проекту з університету Іллінойса.

Загалом переписка містить майже 6000 листів, надісланих до і від автора "У пошуках загубленого часу".

Листи збереглися до нашого часу завдяки професору Іллінойського університету Філіпу Кольбу, який зібрав 5300 екземплярів переписки. Ці листи вже видавалися у період 1970 та 1993 рр. Філіп Кольб помер у 1992 році. Після його смерті було знайдено ще кілька сотень листів.

Читайте також: Мовна стаття: Гриневич представила Венеціанській комісії "реальні аргументи"

Марсель Пруст, який мав слабке здоров'я, не брав участі у війні, однак у Першій світовій воював його молодший брат Роберт і вони в той час вели листування.

Реалізатори проекту мають намір зробити стенограми листів для легшого сприйняття, додати до них посилання на повідомлення преси того часу, коли були написані листи.

Вартість листів вже оцінюється десятками тисяч євро, незважаючи на це Іллінойський університет має намір продовжувати збирати колекцію і купувати нові екземпляри переписки Пруста.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-