Фестиваль стріт-арту KharkivSmartFеst: на театрі малюють Данію

Фестиваль стріт-арту KharkivSmartFеst: на театрі малюють Данію

Фото
Укрінформ
Другий за рахунком фестиваль стріт-арту KharkivSmartFеst стартував на літньому майданчику за будівлею Харківського національного академічного театру опери і балету ім. Лисенка.

Коментар журналістам дала організатор фестивалю, директор творчої групи Kailas-V Яна Волк.

"Нинішній фестиваль приурочений до Днів Данії-2017, що розпочалися у місті з метою популяризувати цю країну. До Харкова з'їдуться 10 найкращих українських художників. Загальними зусиллями буде розписана найбільша стіна театру, причому харків'яни розмалюють верх стіни видами Данії, а гості у вільному стилі розпишуть низ стіни. Це буде класичне графіті, обрамлене картинами", - зазначила організатор фестивалю.

Читайте також: У Берліні відкрили перший у світі музей вуличного мистецтва

За словами учасниці відкриття фестивалю, заступника керівника місії Посольства Данії в Україні Єви Марії Фріди Баліз, фестиваль - прекрасна задумка: "За основу взяли казки Ганса Крістіана Андерсена: мікс з використанням графіті".

Ідею фестивалю підтримав і заступник генерального директора оперного театру Ігор Тулузов: "Молоді художники, які працюють у стилі графіті, не раз намагалися розмалювати стіну малозрозумілими малюнками. Тепер же запропоновано конкретну ідею. Вона співпадає з нашим рішенням віддати літній майданчик реалізаторам молодіжних проектів".

Фестиваль триватиме до 20 жовтня. Загальна площа малюнків перевищить 500 кв. метрів. За підсумками фестивалю відбудеться презентація графіті.

KharkivSmartFеst

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-