Справа «похідного отамана», що допомагав росіянам з окупацією Криму, пішла до суду

Справа «похідного отамана», що допомагав росіянам з окупацією Криму, пішла до суду

Укрінформ
Судитимуть «похідного отамана» незаконного збройного формування «Союз козаків Феодосійського регіону», яке діяло у Криму під час активної фази його окупації.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

Фото: ark.gp.gov.ua
Фото: ark.gp.gov.ua

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо громадянина України, учасника НЗФ «Союз козаків Феодосійського регіону», яке діяло на півострові під час активної фази його окупації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Дії обвинуваченого кваліфіковано як: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110), державна зрада (ч. 1 ст. 111) та участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Ексдепутата парламенту Криму засудили до 14 років за держзраду

За даними прокуратури, у лютому 2014 року обвинувачений добровільно вступив до лав керованого та фінансованого РФ незаконного збройного формування «Союз козаків Феодосійського регіону» у статусі «похідного отамана».

Із метою усунення перешкод в окупації півострова, обвинувачений здійснив ряд дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України. Зокрема у лютому-березні 2014 року брав активну участь у блокуванні пункту пропуску «Крим» ДПС України, військового аеродрому Кіровське, 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти Військово-морських сил України, які в подальшому були захоплені та взяті під контроль військами РФ, додали в прокуратурі АРК.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо держзради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-