У Росії політв'язня Абдулгазієва перевели з реанімації у відділення, він схуд на 38 кілограмів

У Росії політв'язня Абдулгазієва перевели з реанімації у відділення, він схуд на 38 кілограмів

Укрінформ
Політв’язня з тимчасово окупованого Криму Тофіка Абдулгазієва, якого госпіталізували до спеціалізованої туберкульозної лікарні Челябінська в критичному стані із сильною інтоксикацією 22 березня, перевели у відділення. Діагноз не розголошують, але відомо, що він "дуже тяжкий".

Про це поінформував "Суспільне Крим" адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

"Мені відомо, що буквально днями його з реанімації вже вивели і перевели у відділення. Я можу гадати, що він перебуває не у критичному стані, але можу стверджувати, що зі здоров'ям і станом фізичним у нього дуже важко. У нього дуже тяжкий діагноз, поки що не розголошуємо, але з реанімації його перевели вже", - зазначив Курбедінов.

Адвокат додав, що у лікарні біля в'язня перебувають його родичі. Їм довелося вирушити в Челябінську область, щоб спробувати побачитися з ним.

Водночас правозахисниця Лутфіє Зудієва повідомила, що Абдулгазієв схуд в ув'язненні на 38 кілограмів, у нього повне виснаження організму та галюцинації.

"Тофік Абдулгазієв схуд у російській в'язниці на 38 кілограмів. У нього галюцинації, повне виснаження організму, періодично відмовляють ноги", -  написала Зудієва у Фейсбуці.

За її словами, наразі родина політв'язня очікує медичного висновку лікарів ФСВП РФ та результатів аналізів. Абдулгазієв підписав письмову згоду на розголошення цих відомостей дружині та адвокату.

Читайте також: За час окупації Криму через репресії загинули 60 людей - КРЦ

Як повідомляв Укрінформ, Тофік Абдулгазієв є фігурантом другої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір». У травні 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону виніс обвинувальне рішення проти Абдулгазієва і засудив його до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першими п'ятьма роками у в'язниці. У липні 2023 року його етапували до Росії, де помістили у в'язницю міста Верхньоуральськ Челябінської області.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що російські загарбники замовчують інформацію про реальний стан кримського політв’язня Тофіка Абдулгазієва, у якого погіршилося здоров’я через неналежні умови утримання та відсутність медичної допомоги.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-