Чубаров не виключає нову хвилю мобілізації в окупованому Криму

Чубаров не виключає нову хвилю мобілізації в окупованому Криму

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не виключає нову хвилю мобілізації у тимчасово окупованому Криму.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Судячи з різної інформації, що надходить з окупованого Росією Криму, не виключається нова хвиля насильницької мобілізації чоловіків військовозобов'язаного віку в російську армію", – йдеться у повідомленні.

Чубаров поінформував, що днями відбулася зустріч голови підконтрольного російській владі Духовного управління мусульман Криму та Севастополя Еміралі Аблаєва з російським "міністром внутрішніх справ Республіки Крим" Ігорем Іларіоновим.

За його словами, в ході зустрічі, яка не висвітлювалася у медіа, обговорювалося питання про посилення мобілізації чоловіків призовного віку, які проживають в окупованому Криму, до складу російської армії.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала мобілізаційні плани Росії на 2024 рік

Відомо, що Еміралі Аблаєв взяв на себе зобов'язання організації заходів, які, за його запевненням, "сприятимуть залученню кримських татар для участі у спеціальній військовій операції", додав Чубаров.

Як повідомлялося, окупаційна влада у Криму провалює план щодо примусової мобілізації місцевих жителів.

За словами постійної представниці Президента України в АРК Таміли Ташевої, від початку так званої часткової мобілізації в Росії з 2022 року на території тимчасово окупованого Криму мобілізовані десятки тисяч чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-