Британська розвідка проаналізувала мобілізаційні плани Росії на 2024 рік

Британська розвідка проаналізувала мобілізаційні плани Росії на 2024 рік

Укрінформ
Плани РФ створити вже цього року дві нові армії зіштовхнуться з нестачею нової техніки та проблемами з інфраструктурою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Як зазначається у зведенні, міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосив 20 березня, що у 2024 році Москва утворить дві нові армії.

Повідомляється, що вони будуть сформовані з 14 дивізій та 16 бригад. Точний тип, розташування та склад цих підрозділів не були зазначені, хоча найімовірніше поєднання механізованих, бронетанкових, артилерійських та логістичних підрозділів.

"Цілком можливо, що ці нові формування пов'язані з попередніми заявами про створення нових підрозділів та заплановане збільшення кількості бригад у дивізіях", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шойгу оголосив про плани збільшення російської армії

Як зазначається, цілком імовірно, що ці підрозділи можуть бути достатньо укомплектовані особовим складом, враховуючи попередні успішні зусилля РФ щодо набору людей.

"Однак, враховуючи обмеженість підготовки в РФ, широке використання застарілого обладнання та проблеми з інфраструктурою, цілком імовірно, що ці підрозділи зіткнуться з аналогічними проблемами з ресурсами", - вважають у розвідці Британії.

Як повідомляв Укрінформ, голова польського уряду Дональд Туск заявив, що найближчі пів року будуть “абсолютно вирішальними” в контексті російської агресії, і треба зробити все можливе, щоб забезпечити Україну боєприпасами, а також підготувати захист Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-