Капітану російського судна загрожує до 7 років за незаконні перевезення - Прокуратура АРК

Капітану російського судна загрожує до 7 років за незаконні перевезення - Прокуратура АРК

Укрінформ
Капітану російського судна загрожує від 5 до 7 років ув'язнення за незаконні морські перевезення з тимчасово окупованого Криму до РФ.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру капітану вантажно-пасажирського порома «Посейдон Експрес». Його дії кваліфіковано як незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає від 5 до 7 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за даними слідства, у червні 2014 року підозрюваний, всупереч українському законодавству, неодноразово здійснював перевезення осіб, а також транспортування автомобільної техніки, яку вони з екіпажем судна супроводжували, через державний кордон України – з тимчасово закритого Феодосійського морського торговельного порту до Новоросійського морського порту та у зворотному напрямку.

Повідомлялося, що у зв’язку з тимчасовою окупацією РФ півострова Крим, з квітня 2014 року міжнародний цілодобовий пункт пропуску – Феодосійський морський торговельний порт закрито, а підрозділи Державної прикордонної служби України в Криму передислоковані на материкову частину України.

Читайте також: Двох колаборантів з Криму заочно засудили за виконання оборонних замовлень РФ

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.

Раніше прокуратура АР Крим повідомила про підозру двом гендиректорам російських авіакомпаній за незаконне перевезення людей з Росії в Крим та у зворотному напрямку без відповідного дозволу та заявки на використання повітряного простору України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-