Катування «Автомайдану» в Криму: бойовик Безлер отримав 12 років тюрми

Катування «Автомайдану» в Криму: бойовик Безлер отримав 12 років тюрми

Укрінформ
Учасник російської агресії з позивним «Бес» за катування активістів «Автомайдану» у тимчасово окупованому Криму заочно отримав 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримав громадянин РФ, який причетний до катування українців у Криму. Він був активним учасником подій окупації півострова, а пізніше став одним із ватажків незаконного збройного формування РФ, яке діяло на Донеччині", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що його визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), а також у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України) й засуджено до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Бойовик «днр» із позивним «Птіца» отримав 13 років в’язниці

У прокуратурі поінформували, що у березні 2014 року у місті Сімферополі під керівництвом засудженого на прізвисько «Бес» його спільники викрали активістів, учасників «Автомайдану», та ув’язнили їх у військкоматі.

Усіх потерпілих утримували у непристосованих приміщеннях, із зав’язаними очима, без належного харчування та зв’язку з близькими. До деяких із них засуджений особисто застосовував погрози, тортури, насильство та завдавав тілесних ушкоджень. Незаконне затримання громадян відбулося через їх проукраїнську позицію, спротив окупації півострова та перешкоджання у проведенні незаконного референдуму.

За інформацією українських ЗМІ, Ігор Безлер («Бес») - один із ватажків невизнаної «ДНР». В Україні Безлер знаходться у розшуку. Його підозрюють в умисному вбивстві низки проукраїнських активістів.

Читайте також: Терориста Гіркіна посадили в РФ на 4 роки. Чи варто нам радіти з того?

Як зазначають у Службі безпеки України, Безлер у 2014 році брав участь у силових акціях із захоплення військових частин і органів влади у Криму. У квітні 2014 року Безлер за завданням російської військової розвідки у складі диверсійної групи брав участь у захопленні будівлі управління СБУ в Донецькій області, згодом - у захопленні райвідділу МВС в Горлівці на Донеччині.

У червні 2019 року команда журналістів-розслідувачів Bellingcat опублікувала імена 12 бойовиків, які можуть бути причетні до збиття літака рейсу MH17. Серед них фігурувало ім’я Безлера.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни намагаються зробити катування частиною окупаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-