Верифікувати інформацію, що на борту знищеного «Сергія Котова» був гелікоптер, складно - речник ВМС

Верифікувати інформацію, що на борту знищеного «Сергія Котова» був гелікоптер, складно - речник ВМС

Укрінформ
Наразі верифікувати інформацію, що на борту знищеного українськими військовими патрульного катера Чорноморського флоту РФ «Сергій Котов» був гелікоптер, досить складно.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ «Знищення ворожих кораблів та поточна ситуація у Чорному та Азовському морях».

«Щодо інформації стосовно гелікоптера. Штатно він має знаходитися не в тому кораблі. Зазвичай він пересувається у палубному ангарі. Тобто, не безпосередньо на палубі, не на посадковому майданчику. З іншого боку, на кадрах влучання видно, що бокові перила відкинуті, відповідно, міг бути і зліт гелікоптера. Хоча іноді їх відкидають і просто так. Верифікувати цю інформацію станом на зараз досить складно. Як тільки стане зрозуміло, що він знаходився на борту, то ми це підтвердимо», – сказав Плетенчук.

Крім того, ворог приховує інформацію щодо членів екіпажу. За словами Плетенчука, декого з членів екіпажу було доправлено каретами швидкої до медичних закладів.

Інформація щодо чисельності загиблих або поранених військовослужбовців країни-агресора наразі верифікується.

Речник ВМС додав, що враховуючи темний час доби, що вода зараз дуже холодна і гіпотермія настає через кілька хвилин, а також характер вогневого ураження, є велика вірогідність, що велика частина екіпажу загинула.

Читайте також: Під час знищення «Сергія Котова» були поранені щонайменше 27 загарбників - розвідка

Як повідомлялося, у ГУР підтвердили, що вночі 5 березня спецпідрозділ ГУР "Group 13" атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов".

Місія відбулась у співпраці з Військово-морськими силами Збройних сил та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-