Україна передала до МКС докази злочинів проти релігійних груп в окупованому Криму

Україна передала до МКС докази злочинів проти релігійних груп в окупованому Криму

Укрінформ
Україна передала до Міжнародного кримінального суду докази скоєння злочинів проти релігійних груп у тимчасово окупованому Криму.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив керівник прокуратури АР Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний.

“Сьогодні ми презентуємо подання до офісу прокурора МКС щодо злочинів проти релігійних груп, скоєних РФ у Криму. Це 14-те повідомлення до офісу МКС. У ньому містяться докази, зібрані правоохоронними органами автономії спільно з неурядовими організаціями в межах розслідування національних кримінальних проваджень. Тобто ми використовуємо наші кримінальні провадження для двох юрисдикцій — національної та міжнародної”, - сказав він.

За словами Поночовного, отримано підтвердження, що офіс прокурора МКС отримав це подання.

Поночовний поінформував, що у зазначених провадженнях задокументовано понад 90 фактів нападів та переслідувань стосовно представників ПЦУ, "Свідків Єгови", мусульман, протестантів та інших релігійних меншин у тимчасово окупованому Криму.

Прокурор додав, що це подання покликане допомогти офісу прокурора МКС доказовою інформацією про злочини, які скоюють окупанти на півострові.

“Сподіваюсь, що це допоможе офісу прокурора МКС притягнути до відповідальності вище керівництво РФ за всі злочини, які вони вчиняють на території України. Це, звісно, не знімає обов'язку з української системи правосуддя щодо притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців, але вище політичне керівництво — це прерогатива МКС, тому наше подання покликане поінформувати офіс прокурора, що в Криму скоюються воєнні злочини і злочини проти людяності, в тому числі і за релігійною ознакою”, - підкреслив Поночовний.

Читайте також: СБУ викрила колаборантку в Криму, яка закуповує військове спорядження для росіян

Як повідомляв Укрінформ, МКС з березня 2022 року проводить незалежне розслідування воєнних злочинів, скоєних Росією в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-