У росіян були плани розмістити на катері «Сергій Котов» зенітно-ракетний комплекс - Юсов

У росіян були плани розмістити на катері «Сергій Котов» зенітно-ракетний комплекс - Юсов

Укрінформ
Ворог планував розмістити на знищеному українськими військовими патрульному катері «Сергій Котов» зенітно-ракетний комплекс.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в ефірі «Радіо свобода» представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«Це новітній корабель вартістю понад 60 млн доларів. На бойове чергування кораблі такого типу стали у 2017 році і у ворога були на них плани. Крім, власне, патрульного катеру, також були плани з розміщення зенітно-ракетних комплексів на саме судно, вже такі спроби були. Чим менше таких суден, тим менше зенітно-ракетних комплексів буде на них розміщена, а це означає більше можливостей для українських сил безпеки і оборони», – сказав він.

Юсов також розповів, що патрульний катер «Сергій Котов» разом з раніше потопленим ракетним крейсером «Москва» брав участь у нападі на острів Зміїний.

Також це вже не перша атака українських сил оборони на цей катер. Попередні були здійснені у липні і вересні минулого року, додав представник розвідки.

Стосовно долі екіпажу катера «Сергій Котов», Юсов зазначив, що є ймовірність, що частина особового складу змогла евакуюватися. Про це свідчить виклик на берег десятьох «швидких».

Читайте також: Командувача ЧФ Росії зняли з посади після знищення «Цезаря Кунікова» - ЗМІ

Як повідомлялося, у ГУР підтвердили, що вночі 5 березня спецпідрозділ ГУР "Group 13" атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов".

Місія відбулась у співпраці з Військово-морськими силами Збройних сил та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

Вогневе ураження відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-