В Одесі відзначили День спротиву окупації Криму

В Одесі відзначили День спротиву окупації Криму

Фото
Укрінформ
В Одесі 26 лютого, в День спротиву окупації Криму, вшанували загиблих та підняли поблизу будівлі Одеської ОВА кримськотатарський прапор.

Про це у Фейсбуці повідомили ВМС ЗСУ, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 26 лютого, в м. Одеса проведено заходи з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», - йдеться в повідомленні.

В церемонії взяли участь представники Військово-морських сил ЗСУ на чолі з командувачем ВМС ЗСУ віцеадміралом Олексієм Неїжпапою.

Присутні вшанували пам’ять воїнів, які загинули під час виконання бойових завдань із захисту України та мирних громадян від збройної агресії РФ. Після цього було проведено церемонію підняття Державного Прапора України та кримськотатарського прапора. Музиканти Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗСУ зіграли Державний Гімн України та національний гімн кримських татар.

Пам’ятна дата була встановлена Указом Президента України «Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» у 2021 році з метою вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території.

26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради АР Крим у Сімферополі Меджліс кримськотатарського народу організував масовий мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. Мітинг підтримали тисячі активістів і небайдужих громадян, які у мирний спосіб змогли не допустити позачергового засідання парламенту та перегляду статусу Автономної Республіки Крим у складі України.

Читайте також: Активісти знову розгорнули український прапор на гірській вершині в Криму

Десять років тому спротив проти окупації почали найхоробріші та найвідданіші мешканці Криму, тепер його чинить разом вся країна.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що битва за український Крим є однією з центральних битв усієї української війни за незалежність, і підкреслив, що опір триватиме, поки з кримської землі не буде вигнаний останній російський окупант.

Фото: ВМС ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-