У Сімферополі затримали адвоката політв'язнів Еміля Курбедінова - правозахисниця

У Сімферополі затримали адвоката політв'язнів Еміля Курбедінова - правозахисниця

Оновлено
Укрінформ
У Сімферополі біля будівлі ФСБ затримали правозахисника, адвоката кримських політв'язнів Еміля Курбедінова.

Про це повідомила у Фейсбуці правозахисниця Лутфіє Зудієва, передає Укрінформ.

“Співробітники Центру протидії екстремізму затримали біля будівлі Управління ФСБ в Сімферополі адвоката Еміля Курбедінова”, - йдеться в дописі.

Як поінформувала у Фейсбуці громадська організація “Кримська солідарність”, співробітники Центру протидії екстремізму везуть Еміля Курбедінова до міського відділку поліції.

“Еміль зателефонував, він виходив зі слідчих заходів. Його зустріли співробітники Центру протидії екстремізму Роман Філатов і Руслан Шамазов та сказали, щоби він проїхав із ними”, - розповіла його дружина Діана Курбедінова.

Пізніше стало відомо, що Курбедінова затримували за допис у Телеграм-каналі.

“Адвоката Еміля Курбедінова відпустили та склали на нього протокол за статтею 13.15 КоАП РФ (частина 9) “Зловживання свободою масової інформації”, - йдеться в дописі правозахисників.

В адміністративному протоколі за підписом співробітника Центру “Е” Романа Філатова зазначається, що Курбедінова затримували за повідомлення у його Телеграм-каналі «КЭМска волость».

У тому повідомленні йдеться про те, як студентам, які мають право на відстрочку від армії, не потрапити до росармії, якщо надійшла повістка. Зокрема, зазначається, що “студентам, у яких є відстрочка від призову, надсилають повістки до воєнкомату на комісію, 

Нагадаємо, Еміль Курбедінов ‒ провідний кримський адвокат, який надає юридичну допомогу активістам, журналістам, мусульманам, яких переслідують у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: У Криму «суд» залишив фігурантів «п'ятої Бахчисарайської групи» у СІЗО до квітня

У січні 2017 року вдома і в офісі Курбедінова відбулися обшуки, а його самого заарештували на 10 діб за «поширення екстремістських матеріалів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-