Плетенчук - про знищення підводних човнів РФ: Це домашнє завдання у нас ще попереду

Плетенчук - про знищення підводних човнів РФ: Це домашнє завдання у нас ще попереду

Укрінформ
У боротьбі з російськими підводними човнами не можна обійтися лише дронами.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Такі завдання виконують великі кораблі або авіація. Тому, звісно, це домашнє завдання у нас ще попереду", - підкреслив Плетенчук.

Він також зауважив, що Чорноморський флот РФ наразі опікується навчальним процесом моряків і обороною своїх кораблів.

"Угруповання російських бойових кораблів Чорноморського флоту РФ досить потужне, але у бойових діях проти України були задіяні в основному носії крилатих ракет. Однак протягом уже досить тривалого часу ці системи озброєння так само не застосовуються. Тобто фактично зараз Чорноморський флот РФ опікується двома основними питаннями: це охорона і оборона пунктів базування водного району та контролю цивільного судноплавства і навчальним процесом їхніх моряків", - сказав Плетенчук.

За його словами, росіяни зараз виконують свої завдання в основному у східній частині Чорного моря.

На даний час, повідомив він, у Чорне море виведені п'ять кораблів, з яких два фрегати, що можуть мати до 8 ракетних носіїв кожен.

Плетенчук пояснив, що здебільшого ці виходи в море російських кораблів пов'язані із заходами безпеки і з переведенням суден до інших портів. "Це коли їхні кораблі намагаються змінювати місце їх стоянки, місце базування і для цього, звісно, їм треба вийти в море", - додав він.

Читайте також: Британська розвідка оцінила наслідки удару ЗСУ по аеродрому «Бельбек»

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення російської армії Україна вивела з ладу близько 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-