Британська розвідка оцінила наслідки удару ЗСУ по аеродрому «Бельбек»

Британська розвідка оцінила наслідки удару ЗСУ по аеродрому «Бельбек»

Укрінформ
Останній удар українських сил по аеродрому "Бельбек" в окупованому Криму ще більше підірвав потенціал російської авіації.

Про це повідомляє у соцмережі X Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідці, передає Укрінформ.

Як зазначається, 31 січня унаслідок удару по аеродрому "Бельбек" був знищений "бункер координаційного центру радіолокаційного контролю".

"Це майже напевно погіршить здатність РФ координувати повітряну діяльність у Чорноморському регіоні, збільшуючи залежність від і без того перевантаженого парку літаків A-50, а також навантаження на все більш виснажених досвідчених фахівців, які можуть керувати повітряними операціями", – вважають у британській розвідці.

При цьому аналітики звертають увагу на те, що російська військова доктрина передбачає значну роль наземних пунктів управління для координації повітряних сил, особливо винищувачів.

З огляду на бойові дії в Україні "майже напевно російські пілоти та наземний персонал потерпають від виснаження та бойової втоми", йдеться у звіті.

"Будь-які подальші удари по критично важливих вузлах координації в Криму майже напевно посилять цей тиск, створюючи підвищену ймовірність помилки або прорахунку для російської авіації", – вважають у британській розвідці.

Читайте також: У РФ розстріляли командира екіпажу Ту-95, який причетний до ударів по Україні - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук підтвердив удар по території аеродрому "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підкреслив, що на аеродромі були уражені щонайменше три літаки.

Згодом Телеграм-канал "Крымский ветер" з посиланням на російські ЗМІ повідомив, що під час удару по авіабазі "Бельбек" 31 січня були ліквідовані російський командир авіаційної ескадрильї генерал-лейтенант Олександр Татаренко і 10 військовослужбовців.

Однак керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала, що немає підтвердження інформації про загибель Татаренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-