«Давайте повернемо все, що нам дороге»: кримчанка Умерова написала листа з російської в'язниці

«Давайте повернемо все, що нам дороге»: кримчанка Умерова написала листа з російської в'язниці

Укрінформ
Кримська татарка, громадянка України Леніє Умерова, яку РФ звинувачує у шпигунстві, написала листа з російської в'язниці.

Про це повідомив її брат Азіз Умеров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Друзі, привіт із в'язниці Лефортово! Дякую за вашу підтримку! Дякую також за те, що поважаєте та поділяєте те, що мені дорого - мої близькі, моя земля. Відмовлятися від одного на користь іншого - злочин! Вони можуть забрати свободу, посадити в клітку, перевернути життя з ніг на голову, але не можуть позбавити мене цінностей і принципів! Нині складний час для всіх нас - українців! Давайте з гордістю подолаємо негаразди та повернемо все, що нам дороге! Дякую, що вірите у мене та моє визволення. Ваша Леніє», - написала Умерова.

Читайте також: Суд у РФ продовжив термін ув'язнення п'ятьом кримським політв'язням

Брат Умерової висловив гордість за свою сестру і наголосив, що вона прикладом незламності та героїзму.

«Вже понад рік так звана Росія намагається засудити її за вигаданими обвинуваченнями. Справа засекречена, всі матеріали є також. З рідними не дозволяють спілкуватися (за пів року лише раз, коротка рандомна розмова), адвокат має доступ лише раз на місяць, а листи затримує цензура. Зимове взуття затримували на «перевірці» з жовтня по січень. Моя сестра, перебуваючи в полоні понад рік, не опускає руки та стоїть на своєму до останнього. Ми на волі повинні докласти максимальних зусиль для визволення всіх наших бранців», - написав брат кримчанки.

4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони. Лефортовський суд Москви заарештував Леніє Умерову за звинуваченням у шпигунстві.

Раніше Укрінформ повідомляв, що росіяни засекретили матеріали справи стосовно незаконно затриманої Леніє Умерової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-