Дії ЗСУ не дають росіянам збудувати дорогу з Ростовської області до Криму - експерт

Дії ЗСУ не дають росіянам збудувати дорогу з Ростовської області до Криму - експерт

Укрінформ
Дорогу з Ростовської області РФ через сухопутний коридор до окупованого Криму не будують через дії Збройних сил України і брак робочої сили.

Про це заявив директор «Інституту стратегічних досліджень та безпеки» Павло Лисянський під час презентації в Укрінформі аналітичного звіту «Плани РФ на тимчасово окупованих територіях України».

«Ремонтні роботи на автодорогах відбуваються, повномасштабного будівництва на сьогодні немає, тому що вони відволікаються на дії Збройних Сил України», - зазначив Лисянський.

За його словами, у Росії катастрофічно не вистачає робочих рук.

«Говорять, що в Росії проживають 140 мільйонів людей, але країна по території дуже велика, у них не вистачає людей, які можуть працювати… У них в Росії дефіцит 6-8 млн людей. І на сьогодні на окупованих територіях дефіцит робочих рук. Будівництво дороги поки що у планах», - додав він.

Лисянський розповів, що 22 грудня 2023 року росіяни ухвалили так звану соціально-економічну програму відбудови окупованих територій, куди заклали 37,6 мільярда рублів, що становить близько 400 млн доларів.

Читайте також: Севастополь і Ялта підтоплені через зливи

Частина цих коштів має бути спрямована на побудову дороги у двох напрямках: з Ростовської області через Азовське узбережжя до Криму, а також дороги, яка веде з Донецької області до окупованих територій.

«Але це лише плани. Вони повинні були щось таке «втирати» перед виборами диктатора Путіна», - зазначає експерт.

Як повідомлялося, заступник постійного представника Президента України у Криму Денис Чистіков повідомив, що місцеві перевізники відмовляються користуватися так званим сухопутним коридором до Криму, оскільки він перебуває на лінії вогню. Через це на півострові зростають ціни.

Фото: Руслан Канюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-