У Росії політв’язень Шейхалієв просить зробити кардіограму, але йому відмовляють - юрист

У Росії політв’язень Шейхалієв просить зробити кардіограму, але йому відмовляють - юрист

Укрінформ
Адміністрація СІЗО №3 у російському Новочеркаську ігнорує прохання політв'язня Рустема Шейхалієва провести йому кардіологічне обстеження.

Про це «Кримській солідарності» повідомила юрист Ліля Гемеджі, передає Укрінформ.

«Громадянський журналіст Рустем Шейхалієв, якого утримують у СІЗО №3 Новочеркаська, просить зробити йому електрокардіограму - він підозрює, що має серцеву недостатність. Адміністрація на його прохання не відповідає», - йдеться у повідомленні.

За словами Шейхалієва, нещодавно у СІЗО загинув ув'язнений, якому вчасно не надали медичної допомоги. Торік тут помер кримськотатарський активіст Джеміль Гафаров, який регулярно скаржився на здоров'я.

Шейхалієв розповів своєму юристу про важкі умови тримання у СІЗО №3. За його словами, у камері кілька днів немає води, але адміністрація відмовляється усунути неполадки.

Крім того, через щурів у камерах ув'язнені змушені спати по черзі і стежити, щоб гризуни не покусали співкамерників.

Читайте також: Представництво Президента України у Криму засудило вироки загарбників щодо 5 політв'язнів

Як повідомлялося, Рустем Шейхалієв був заарештований 27 березня 2019 року під час наймасовішої спецоперації російських силових структур проти кримських татар.

24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд визнав кримськотатарського активіста винними у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Шейхалієва засудили до 14 років позбавлення волі.

Загалом на тимчасово окупованих територіях 17 ув'язнених українських журналістів, більшість яких із Криму, занесли до міжнародного списку переслідуваних.

Фото: «Кримська солідарність»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-