Жителя Криму, який воював на боці окупантів, засудили до 15 років тюрми

Жителя Криму, який воював на боці окупантів, засудили до 15 років тюрми

Укрінформ
Жителя тимчасово окупованого Криму, який воював на боці окупантів у Запорізькій області засуджено, до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури громадянина України, який у лавах ворожого підрозділу брав участь у боях проти ЗСУ, визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зрадник отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

За даними слідства, житель Сімферополя добровільно за контрактом був зарахований до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту ЗС РФ, яка дислокувалась на українському півострові.

Після проходження «курсів» бойової підготовки його у складі угруповань російської армії відправили на Запорізький напрям. Там, перебуваючи на посаді стрільця, він забезпечував оборону рубежів з метою утримання захопленої ворогом території Пологівського району, та брав участь у бойових діях проти Сил оборони України.

У серпні 2023 року під час бойового зіткнення біля с. Роботиного Запорізької області був взятий українськими захисниками у полон та переданий правоохоронним органам.

Читайте також: Прокуратура Криму з 2014 року розглянула 585 проваджень щодо держзради

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину у скоєному злочині визнав у повному обсязі, поінформували в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Раніше Укрінформ повідомляв, що ексвійськового із Криму заочно засудили до 15 років тюрми за держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-