Гуменюк: Керченський міст - у «хворобливому» стані, росіяни повноцінно його не відновили

Гуменюк: Керченський міст - у «хворобливому» стані, росіяни повноцінно його не відновили

Укрінформ
Незаконно збудований росіянами Керченський міст російські загарбники не змогли відновити до того стану, яким він був на початку існування.

На цьому у ефірітелемарафону «Єдині новини» наголосила речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформу.

"Міст залишається в такому хворобливому стані, тому що повноцінно відновитися йому не вдалося, тим більше, що зараз погодні умови надзвичайно виснажливі для нього. Він і спочатку, коли створювався… потужних штормів він побоюється. Ну якщо ще згадати про "шторми неприродного характеру", а кореговані, то йому дійсно не зовсім добре", - сказала вона.

За словами Гуменюк, Керченський міст використовується росіянами "в цивільному відношенні", але в уповільненому, часто переключається на реверс. Залізнична колія час від часу працює на військовий потенціал, але перевезення там теж обмежені тому, що технічно міст не здатен витримувати тих навантажень, які б хотіли на нього накласти.

При цьому вона зазначила, що Крим залишається потужним хабом, де ворог накопичує потенціал для того, щоб поповнювати ресурси біля лінії бойового зіткнення на материковій частині. "Але ускладнена ця ситуація для них тим, що ми намагаємося максимально тиснути на їх логістику уповільнюючи її і ускладнюючи", – підкреслила Гуменюк.

Читайте також: СБУ переносить війну якомога ближче до Кремля - Малюк

Речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня нагадала, що логістичних маршрутів у загарбників небагато. "Наземні траси, які вони використовують, також частково перебувають під нашим вогневим контролем. Крім того, вони перевантажені і цивільним транспортом. Ті траси, які мають мости, не використовуються повною мірою. Вони технічно несправні", - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, потужний шторм зруйнував захисні споруди окупантівбіля Керченського мосту.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що незаконно збудований міст через Керченську протоку мусить бути нейтралізований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-