Ташева розповіла дипломатам Євросоюзу, НАТО та країн G7 про стратегію реінтеграції Криму

Ташева розповіла дипломатам Євросоюзу, НАТО та країн G7 про стратегію реінтеграції Криму

Укрінформ
У Представництві Президента в Криму пройшов перший брифінг для міжнародних партнерів щодо реінтеграційних стратегій, які напрацьовує держава і планує впровадити на півострові після його звільнення від загарбників.

У заході взяли участь 30 дипломатів, що представляють країни ЄС, НАТО та G7, передає Укрінформ з посиланням на Представництво Президента у Криму.

"Сьогодні в Представництві відбулась зустріч за участі 30 дипломатів, що представляють країни ЄС, НАТО та G7, для обговорення напрацьованих Україною стратегій подолання російської колонізації Кримського півострова та інших аспектів злочинних дій Росії на території півострова. Цей захід - перший із серії брифінгів для міжнародних партнерів України щодо реінтеграційних стратегій, які напрацьовує держава", - йдеться у повідомленні.

У зустрічі, окрім постійної представниці Президента України в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої, взяли участь посол Чеської Республіки в Україні, посол Румунії В Україні, посол Турецької Республіки в Україні, посол Королівства Нідерланди в Україні, посол Королівства Швеція в Україні, посол Словацької Республіки в Україні, а також представники посольств Бельгії, Іспанії, Австрії, Словенії, Фінляндії, США, Франції, Чорногорії, Угорщини, Великобританії, Японії, Німеччини та Консульства Албанії. Також участь в заході взяли представники Представництва ЄС в Україні, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та Консультативної місії Європейського Союзу в Україні та інші.

Читайте також: У Криму після деокупації буде створено 40 тергромад - Ташева

Під час зустрічі було також наголошено на важливості подолання наслідків російської колонізаційної політики в Криму та співпраці між Україною та іншими країнами у подоланні викликів, які вже сьогодні створює окупація Кримського півострова та інших українських територій, підкреслили у Представництві Президента в Криму.

“Ми розуміємо, що є деякі питання, які викликають занепокоєння серед наших ключових партнерів у контексті реінтеграції, і ми хочемо пояснити нашу позицію та підходи. Одному з таких питань і присвячена сьогоднішня зустріч”, - наголосила Ташева.

Зазначається, що Представництво продовжить запрошувати дипломатів на такі заходи у наступному році.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Представництво Президента у Криму працює над розробкою реінтеграційних документів, які після звільнення від загарбників можна буде використовувати не тільки для Криму, а й для інших українських територій, які захопила Росія.

Фото: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-