Географічним об'єктам у Криму повернуть назви кримськотатарською мовою

Географічним об'єктам у Криму повернуть назви кримськотатарською мовою

Укрінформ
Географічним назвам у Криму буде повернуто історичні найменування кримськотатарською мовою.

Про це йшлося на засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови, що відбулось 22 листопада, повідомляє Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

Як зазначається, на засіданні, зокрема, обговорювалося використання кримськотатарської мови для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські найменування.

Підготовка цього рішення триває на виконання закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії.

Нині узгоджуються механізми, які дадуть змогу застосовувати написання топонімів із використанням латинської графіки у медіа та наукових працях, а також на дорожніх вказівниках і при виготовленні мап. Для цього проводитимуться комунікації з операторами картографічних сервісів і службами, які обслуговують такі вказівники.

Читайте також: Нацкомісія пропонує змінити назви 225 населених пунктів у Криму

Нацкомісія доручила уряду розробити відповідне рішення. Цим питанням будуть опікуватися Мінінфраструктури, Мінреінтеграції, постійний представник Президента в АРК, Меджліс кримськотатарського народу та Інститут національної пам’яті.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня 2023 року Президент Володимир Зеленський підписав закон про впорядкування адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-