Лубінець звернувся до СБУ через розголошення Фаріон персональних даних студента з Криму

Лубінець звернувся до СБУ через розголошення Фаріон персональних даних студента з Криму

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації колишньою народною депутаткою Іриною Фаріон.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

«8 листопада Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму. А вже сьогодні стало відомо, що юнаком «займається» окупаційний «Центр боротьби з екстремізмом» російського МВС», - зазначив омбудсмен.

За його словами, народний депутат Верховної Ради України 7 скликання мала б знати про важливість захисту персональних даних. «Однак, ця людина публічно надала прізвище, ім’я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента. До того ж не є таємницею факт тиску окупаційної адміністрації у Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів. Про це також повідомляють і правозахисники, і медіа», - заявив Лубінець.

Однак, як зауважив омбудсмен, це не спинило Фаріон в умовах воєнного стану розголосити персональні дані хлопця, а це може мати й вже має наслідки. За його словами, це не тільки втручання у приватне життя особи, але і спричинена загроза особистої безпеки та життя студента.

Читайте також: Студенти Львівської політехніки звернулися до поліції через висловлювання Фаріон

«Втім, вона, з одного боку вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам. Результат очевидний! Тож я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки України для належного реагування! Аби дії громадянки України проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку», - заявив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Фаріон розмістила у своєму Телеграм-каналі скриншот листа від студента-першокурсника філологічного факультету у Севастополі Максима Глібова.

«Навіть не уявляю собі, як під час звільнення рідної Керчі я вийду на Чкалова і буду зустрічати українських воїнів, які будуть говорити кацапською. Звідки я буду знати, що це — наші, а не москалі, які вбралися в українську військову форму. Або в Сімферополі (де я зараз навчаюся на 1 курсі української філології), не уявляю собі, як на Київській буду чути від наших воїнів язик окупації», - пише Глібов.

Читайте також: Лубінець звернувся до СБУ і поліції щодо негативу на адресу військових, які спілкуються мовами нацменшин

Згодом у соцмережах з’явилося відео каналу «Кримський СМЕРШ», що співпрацює з ФСБ в тимчасово окупованому Криму. На відео Глібов просить вибачення за лист, який написав Фаріон, та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-