Проти проукраїнського активіста Приходька росіяни порушили ще дві справи

Проти проукраїнського активіста Приходька росіяни порушили ще дві справи

Укрінформ
Проти громадянина України, активіста з Криму Олега Приходька, засудженого окупаційною адміністрацією на 5 років нібито за “підготовку терактів”, порушено ще дві кримінальні справи. Приводом для нових справ стали доноси сусідів по камері, з якими він відбував термін у в'язниці.

Про це повідомляє представництво Президента України в АРК у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Проти 64-річного Олега Приходька, проукраїнського активіста, засудженого окупаційною адміністрацією на 5 років нібито за “підготовку терактів”, порушено ще дві кримінальні справи. Приходька звинувачують у “пропаганді тероризму” та “реабілітації нацизму”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що приводом для нових справ стали доноси сусідів по камері, з якими він відбував термін у в'язниці.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня 2019 року у тимчасово окупованому Криму силовики затримали Олега Приходька, залишивши його на всю ніч у будівлі ФСБ, після чого повезли на обшук до його гаража, де "виявили" вибухівку.

Приходька заарештували і висунули звинувачення в підготовці до теракту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Пізніше до нього додалися "незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухівки" і планування вибуху в будівлі генконсульства Росії у Львові.

Читайте також: У Росії проти кримського активіста Приходька фабрикують нову справу

3 березня 2021 року в Південному окружному військовому суді у Ростові-на-Дону Приходька засудили до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в'язниці, а також до штрафу в розмірі 110 тис. рублів (приблизно 40 тис. грн).

16 квітня сторона обвинувачення подала апеляцію на рішення суду з метою збільшення Приходьку терміну позбавлення волі з 5 до 11 років. Проте російський апеляційний суд залишив чинним вирок у п'ять років колонії суворого режиму.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-