Політв'язнів Умерова та Мустафаєва росіяни відправили на примусову психіатричну експертизу

Політв'язнів Умерова та Мустафаєва росіяни відправили на примусову психіатричну експертизу

Укрінформ
Кримськотатраських політв’язнів з "п'ятої Бахчисарайської групи" справи Хізб ут-Тахрир Аметхана Умерова і Сейдамета Мустафаєва росіяни відправили на примусову психіатричну експертизу.

Про це "Кримській солідарності" повідомили адвокати політв'язнів Едем Семедляєв і Сафіє Шабанова, передає Укрінформ.

"Кримськотатарські політв'язні Аметхан Умеров і Сейдамет Мустафаєв знаходяться на примусовій психіатричній експертизі в Республіканській клінічній психіатричній лікарні в Сімферополі", - йдеться у повідомленні.

Захисники повідомили, що Київський районний "суд" в Сімферополі 19 жовтня розглядав клопотання про продовження арешту в СІЗО обом політв'язням. Слідчий ФСБ надав суду документи, що підтверджують їх перебування на стаціонарній психіатричній експертизі.

Зазначається, що адвокат Семедляєв заперечував проти проведення судового засідання без участі Мустафаєва і Умерова, аргументуючи це їх правом на захист. Суд не взяв до уваги аргументи захисту і провів засідання без них.

Читайте також: Кримского політв'язня Мустафаєва етапували із СІЗО Новочеркаська до в'язниці в Ульнівській області

Як повідомлялося, 24 серпня 2023 року о четвертій годині ранку російські силовики увірвалися з обшуками до будинків кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму.

Співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова. Всім затриманим пред'явили підозри про участь у діяльності організації Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії.

19 жовтня 2023 року Київський районний «суд» Сімферополя залишив шістьох активістів із Бахчисарая під вартою на чотири місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-