Під час обшуку у адвоката політв'язнів вилучили матеріали, що містять адвокатську таємницю

Під час обшуку у адвоката політв'язнів вилучили матеріали, що містять адвокатську таємницю

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму у затриманого 13 жовтня адвоката політв'язнів Олексія Ладіна під час обшуку вилучили матеріали, які містять адвокатську таємницю.

Про це повідомила «Кримська солідарність» із посиланням на адвокатів Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва, передає Укрінформ.

«В адвоката Олексія Ладіна під час обшуку і затримання вилучили матеріали, які містять адвокатську таємницю. Зараз адвокат знаходиться в спецприймальнику для адміністративно заарештованих у будівлі відділу поліції № 1 «Залізничний» в Сімферополі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що юристи спільно обговорили порушення, допущені під час затримання і обшуку Ладіна, які вони планують оскаржити. Так, наприклад, співробітниками Центру з протидії екстремізму не отриманий дозвіл на проведення оперативно-розшукових заходів відносно адвоката - і гласних, і негласних.

Ладін вважає, що його переслідують за професійну діяльність. На свободу адвокат має вийти 27 жовтня.

Еміль Курбедінов вже подав апеляційну скаргу на рішення Київського районного «суду» в Сімферополі, яку Верховний «суд» Криму розгляне 17 жовтня.

Читайте також: У Криму політв'язня Сейтумерова повернули з психлікарні до СІЗО

Як повідомлялося, Ладін - адвокат багатьох кримських політв'язнів, зокрема - кримських татар і українців, які звинувачуються в тероризмі та екстремізмі.

13 жовтня його затримали в Сімферополі, потім провели обшук в його будинку в Севастополі. Співробітники кримського Центру з протидії екстремізму звинувачують Ладіна у двох адміністративних правопорушеннях - за ст. 20.3 КоАП ("Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки») і ст. 20.3.3 КоАП («Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил Російської Федерації»).

Читайте також: У Криму затримали адвоката українських політв'язнів

Київський районний «суд» заарештував Ладіна на 14 діб і оштрафував на 45 тисяч рублів.

Це вже не перший випадок, коли кримські адвокати піддаються переслідуванням. Раніше в Криму заарештовували Эміне Авамілєву, Айдера Азаматова, Назіма Шейхмамбетова, Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва. Адвокати пов'язують тиск поліції і спецслужб РФ зі своєю професійною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-