Окупанти з початку повномасштабної війни засудили 78 кримських політв'язнів - КримSOS

Окупанти з початку повномасштабної війни засудили 78 кримських політв'язнів - КримSOS

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Украну з 24 лютого 2022 року було засуджено щонайменше 78 кримських політв'язнів, сумарний термін вироків жертвам політично вмотивованих переслідувань у Криму склав понад 915 років.

Про це повідомляє КримSOS, передає Укрінформ.

«З 24 лютого 2022 року щонайменше 78 кримських політв’язнів були засуджені сумарно до 915 років та 5 місяців позбавлення волі», — розповів аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

Більшість жертв політично вмотивованих переслідувань у Криму — представники кримськотатарського народу. На думку Ярошенка, російська окупаційна влада в Криму намагається видати кримських татар за екстремістів і диверсантів.

Зазначається, що з початку окупації Криму Росією кримські політв’язні після отримання вироку часто стають жертвами незаконного етапування до російських місць відбування покарання. Лише у 2023 році до російських в’язниць та колоній були етаповані 25 людей.

Читайте також: Чубаров: Етапування українських політв'язнів до РФ - додатковий вид помсти

Як повідомлялося, що правозахисники склали список із 22 представників "влади" Криму, які відмовляють у лікуванні політв'язням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-