Окупаційному «головному військовому комісару Криму» загрожує 12 років за воєнний злочин

Окупаційному «головному військовому комісару Криму» загрожує 12 років за воєнний злочин

Укрінформ
Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційного «головного військового комісара Криму», який причетний до примушування кримчан служити в збройних силах ворога. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прокуратура АРК та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного військового комісара Республіки Крим, який причетний до примушування кримчан служити в збройних силах ворога. Його дії кваліфіковано як воєнний злочин – порушення законів та звичаїв війни (за ч. 1 ст. 438 КК України). Обвинуваченому загрожує до 12 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Фото: прокуратура АРК

Встановлено, що у вересні 2016 році громадянин РФ обійняв посаду окупаційного «військового комісара», на якій забезпечував проведення незаконних призовних кампаній цивільного населення півострова до лав збройних сил держави-окупанта, зазначили у відомстві.

Читайте також: До суду передали обвинувачення щодо кримського чиновника, який закликав знищити Україну

Зазначається, що, реалізуючи незаконні «укази» вищого керівництва РФ, військовий комісар безпосередньо розробляв плани та організовував проведення 6 призовних кампаній кримчан.

Раніше повідомлялося, що трьом колишнім працівникам кримського СБУ повідомили про підозру у державній зраді та катуванні й ув'язненні кримчанина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-