Білогірське водосховище в Криму може до зими втратити більшу частину корисного обсягу

Білогірське водосховище в Криму може до зими втратити більшу частину корисного обсягу

Укрінформ
Білогірське водосховище в тимчасово окупованому Криму до зими може втратити більшу частину корисного обсягу. Це відбувається через те, що росіяни почали посилено скидати воду після спустіння Північнокримського каналу внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Представництво Президента України в АРК у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"В окупованому Криму міліє Білогірське водосховище, з якого окупанти почали посилено скидати воду після спустіння Північнокримського каналу внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС. Прогнозується, що за таких обсягів скидання води водосховище вже до зими може втратити більшу частину корисного обсягу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спричинивши екологічну катастрофу підривом Каховської ГЕС, окупанти продовжують заявляти, що серйозних наслідків це не спровокувало і начебто “підрив не вплинув на якість морської води в окупованому Криму”.

Читайте також: Окупанти вивозять особовий склад із казарм водолазного центру ЧФ РФ у Севастополі

Як повідомлялось, у ніч проти 6 червня 2023 року російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Внаслідок цього без доступу до прісної води залишилися жителі Херсонщини та Дніпропетровщини. 

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму міліє Білогірське водосховище, і це може призвести до браку води для сільського господарства і промисловості півострова.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-