Росія почала відводити неушкоджені кораблі якомога далі від Криму - Братчук

Росія почала відводити неушкоджені кораблі якомога далі від Криму - Братчук

Укрінформ
Після влучних атак Сил оборони України по ворожих кораблях у Чорному морі російські загарбники почали розосереджувати та ховати свої ще неушкоджені судна якомога далі від Криму.

Про це речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук повідомив 24 Каналу, передає Укрінформ.

Як зауважив він, останнім часом ситуація у Чорному морі стає до Росії все більш тривожною.

Пошкодження, завдані її кораблям українськими ракетами та дронами, настільки критичні, що на відновлення водного транспорту підуть роки. Щоб уберегти неушкоджені судна, росіяни почали відводити їх подалі від тимчасово окупованого українського півострова.

Так, нещодавні потужні влучання по великих десантних кораблях завдали загарбникам чималих втрат, адже саме цей транспорт вони використовують для перевезення бойових комплектів, озброєння і техніки.

"Влучання – це дуже добре. Але подивіться про що говорить цей нюанс. Є влучання у найбільш захищені військово-морські фортеці Чорноморського флоту, а саме в акваторії Чорного моря, тобто у Севастополі", – звернув увагу Братчук.

За його словами, станом на сьогодні весь ЧФ Російської Федерації фактично перебуває під вогневим контролем Збройних сил України, що й змусило ворога розосереджувати свої кораблі, максимально виводячи їх у море та ховаючи ближче до Новоросійська.

Читайте також: Україна зможе частіше атакувати дронами російські кораблі - Федоров

Щонайменше три великі десантні кораблі росіяни завели в Азовське море, тобто судна покинули свої звичні пункти базування.

"Можливо побоюються якогось чергового "малюка", адже з "малюками" не жартують", – припустив речник.

Як повідомляв Укрінформ, у Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили ураження великого десантного корабля та підводного човна РФ у тимчасово окупованому Севастополі в ніч на 13 вересня.

14 вересня Сили оборони України пошкодили ще два патрульні кораблі російського флоту у південно-західній частині Чорного моря.

Станом на ранок 17 вересня на бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях зафіксована присутність загалом 13 російських кораблів, ракетоносії серед них не виявлені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-