Росія розгорнула в Криму додаткову станцію для пускових установок - Гуменюк

Росія розгорнула в Криму додаткову станцію для пускових установок - Гуменюк

Укрінформ
Росія частково налагодила власне виробництво дронів і розгорнула останнім часом у Криму додаткову станцію для пускових установок.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, розповідаючи про нічну ворожу атаку дронами південних регіонів України, передає Укрінформ.

"Абсолютно очевидно, що Росія уже налагодила якусь частину виробництва безпілотників, оскільки зафіксовано навіть уже відповідне російське маркування на них. Також ми бачимо, що є активність вантажних бортів, які перелітають за напрямком Тегеран-Москва і Тегеран-Сімферополь", - зазначила Гуменюк.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Вона розповіла, що останні запуски Росією дронів з території тимчасово окупованого Криму свідчать про те, що ворог розгорнув ще одну станцію чи табір там, де вони можуть собі дозволити функціонування пускових установок.

"Очевидно, що у них є потреба, аби спрямування дронів було трохи коротшим, ніж зі східного узбережжя Азовського моря, тому що вони вишукують нову тактику, як обійти системи ППО. На жаль, вони не роблять висновків з минулого, коли вони вже розгортали такі бази на території тимчасово окупованого Криму, і в них була сумна історія", - сказала Гуменюк.

Читайте також: На півдні через уламки збитого російського дрона виникла пожежа

Вона нагадала, що цієї ночі ворог здійснив чергову атаку дронами на південні регіони України, під ударами могли опинитися Миколаївщина та Одещина. За результатами бойової роботи сил ППО, в тому числі повітряного командування "Південь", знищили 2 безпілотники над Миколаївщиною і 14 над Одещиною.

"Влучань ми не зафіксували. Але уламками збитого безпілотника була пошкоджена нежитлова будівля, виникла пожежа. Однак її оперативно ліквідовано, ніхто не постраждав", - повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 8 вересня сили протиповітряної оборони знищили 16 із 20 ворожих дронів Shahed-136/131 у межах Одеської та Миколаївської областей.

Запуск дронів відбувся з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – ТОТ, Крим).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-